Voor welke dakbedekking kies jij?

Het kiezen van de juiste dakbedekking voor je woning is van groot belang. De dakbedekking zorgt er namelijk voor dat er meer warmte binnen je woning blijft, waardoor je energieverbruik verlaagd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een groene dakbedekking, wat bekendstaat om de duurzame werking hiervan. Bij een groene dakbedekking wordt je dak bedekt met verschillende grassen en mossen. In de zomer blijft je woning lekker koel, terwijl deze dakbedekking de warmte in de winter juist vasthoudt. Een dakdekker kan je helpen bij het aanbrengen van de dakbedekking op je dak. Ook kan een dakdekker je vooraf van advies voorzien over de mogelijkheden die je hebt.

 

Verschillende soorten dakbedekking

Dakbedekking wordt in verschillende soorten aangeboden. Naast de reeds beschreven groene dakbedekking zou je bijvoorbeeld ook voor een klassiekere bitumen dakbedekking kunnen kiezen op platte daken. Voor schuine daken wordt vaak gekozen voor speciale platen, dakpannen of een rieten dakbedekking. Ieder type dakbedekking heeft z’n eigen voor- en nadelen. Naast de isolatiewaarde van het materiaal spelen ook het benodigde onderhoud en de kosten voor de aanschaf van de dakbedekking vaak een bepalende rol bij het maken van een keuze door consumenten.

Tip: kijk vooraf alvast op internet welke kosten de verschillende soorten dakbedekking met zich meebrengen!

 

Zonnepanelen op je dak plaatsen

Naast de dakbedekking plaatsen kan een dakdekker ook advies geven over de mogelijkheden die je hebt als je zonnepanelen wilt laten plaatsen. Zonnepanelen laten installeren is steeds aantrekkelijker geworden, door de afnemende prijs voor zonnepanelen. Daarbij is de technologie achter deze zonnepanelen in de afgelopen jaren sterk verbeterd, waardoor je meer energie op kunt wekken. Deze energie kun je gebruiken voor het gebruik van elektrische apparatuur in huis, of voor het opwarmen van water in een centrale boiler.

Laat je goed adviseren over de verschillen tussen zonnepanelen. Het is bijvoorbeeld niet altijd slim om voor de zonnepanelen met het hoogste rendement te kiezen, al lijkt dit misschien wel het meest aantrekkelijk.